20 август 2007

Светлина в тунела

Има светлина в тунела в темата с размяната на линковете .. най сетне да попадна на някакво обяснение от някое Г. лице макар и неофициално за какво става дума и как трябва да се работи занапред за да си нямаш проблеми ... поне малко успокоение донесе това нешо... ето статията определено това е доста по ясно казано от колкто в официалните промени на правилата на играта... оказва се според мен че голямата бомба не е толкова голяма колкото изглежда ... просто вместо от тук нататък вместо някои "SEO"-та да линкват на килограм вече ще имат повод да се позамислят... иначе както и преди по добре си беше да правиш линкове със страници със съдържание и то отнасящо се тематично към тематиката на сайта ти .. сега си е същото .. реално размяната на линкове НЕ Е забранента, което доста дава доста по различен поглед над взривоопасната иначе ситуация.
И така накратко честит нов фактор за обмисляне при линкване на сайтовете колеги данопък в крайна сметка е за добро.

19 август 2007

Спомени спомени...

Ей шантава работа .. днес оправях из стята... такива неща намерих че и аз не очаквах чак. Писма от преди толкова години .. някои стягат в гърдите с други ти става весело с трети тъжно .. живота е шарен .. вечерта пък се загодорихме с iM за разни работи и ме нагази тая носталгия .. ходи ми се в Пловдив да го таковам и това си е.. определено трябва да се вдигна вече натам че ми става тъпо..
Иначе пропуснатото.. в резюме .. 1-ви опит на изпита за убиец на пътя неуспешен 7 грешки някои от които такива че май и на изпитващия му дойде зор да обясни защо и как :) но това са подробности .. в петък пак ще се пробваме да видим какво ще стане ..
Обещах подкрепа на Ика да си стъпи на краката в Търново, стискам палци да съм направил добре и да успее да си нареди живота и малко по малко да си стъпи на караката наистина..
работа, работа, работа... големия Г. пуснал грандиозната бомба че размяната на линкове вече е забранена.... по скро е писано нещо от рода на "Прекалената обмяна на линкове" което понятие е толкова мъгляво че няма на къде повече просто .. няколко милиона webmaster-и в света негодуват от тия неща още повече след като се разбра че Г. продават линкове от високо ранкираните си страници ... просто нямам думи .. също така мина и информацията че ако си голям тая забрана не те интересува .. и някакви такива още по големи безмисилици от страна на Г.
Какъв е извода .. на мен ще ми се такова родителското тяло от женки пол защото трябва да мисля дебели промени и нови начини за оптимизация за да може да обновим документа с който работя.. ще го правя какво да се прави ами какви ще си ги смуча от пръстите и как ще я кърдим никак не ми става ясно ..
утре съм на работа .. а така не ми се ходи и познайте дали ще стигна до точката от горния абзац да мисля.. ще помогна .. 100% няма :)